Thursday, December 31, 2009

WELCOME THE NEW ZONE

EPI NEW YEAR PADA SEMUA YG TELAH MBERI SUPPORT PADA GUA SEPANJANG BLOG GUA NI DILAHIRKAN SEHINGGA KINI..SEMOGA PERMULAAN YG BARU MEMBERI PENGAKHIRAN YG SEMPURNA DIMANA SEGALA VISI DAN MISI YG DIBENTUK TERCAPAI..

WELCOME 2010!!!

ESTABENT!!!

Tuesday, October 13, 2009

Aku X Tau Nak Tulis Apa.......

Salam...

aku nak berkongsi cerita skit ngan korang suma...Pada 12hb okt aritu..kitorg buat claim..masa tu pukul 10 pg...so aku dtg opis dalam kul 930 camtu...aku sampai2 je opis... aku tgok...aku sorg je yg tercongok dimuka pintu opis...xkan dimuka buku ( facebook ) plak kan...so aku tekan suis lampu...pedepap!! api pun terpasang...peh suspen!! pastu aku letak beg suma aku trus g toilet...masa aku tgh bercucuran suam...tiba2 terdengar bunyik gedebak gedebuk kat siling toilet...aku cam panik sikit..cepat2 aku habiskan proses percucuran suam...

Persoalannya...adakah ia gangguan makhluk halus...atau gangguan makhluk kasar ( manusia skodeng ) atau makhluk yg x berakal ( haiwan )...??

sejak dari tu aku dah x melakukan proses percucuran suam di bilik air tersebut...proses itu diteruskan di tepi2 lorong bangunan...longkang2...semak samun...dan kini ramai kartunis2 sudah megikut jejak langkah aku...lalu aku tersenyum sambil mengalirkan air mata tanda gembira...

Wednesday, September 23, 2009

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR N BATIN TO ALL FANZ...

Monday, August 10, 2009

BILA TIBA BLN POSE..

bila tiba bln pose...sumua insan bergembira...ada yg tidak...kerna gastrik...tapi itu sumua trick...
dikesempatan ini aku nak beri sepatah 2 kata...selamat berpose kpd seluruh umt islam didunia...dimlaysia...all fanz...isteri...anak..mak abah...adik2..semoga ramadhan memberi sedikit cahaya kpda kita yg kadangkala terhanyut dalam kegelapan...AMIIN..

Thursday, June 18, 2009

PENAT KE TAHAP MEDULA OBLONGATA

Penit ( penat + sakit ) sekali...ingatkan senang berlakon...rupanya susah cam jawab soalan ujian memandu...sikit lagi siap la vcd Apo? dalam 3 hari lagi ke...M.Bay pun x mampu buat cam kitorg..shooting 5 hari jerrr...penitnya jgn la cakap...ni aku taip pakai tumit kaki ni...penit sgt...zzzzzzzzzzzzzzzzz...eh terlelap plak....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....la terlelap lagi...ok la aku nak beradu jap...jap lagi nak smbung shooting ni...anyway jgn lupa beli vcd Apo? yg terbaru di tepi kuburan berdekatan anda.....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........

Monday, June 15, 2009

VCD DATANG LAGI...dgn permainan barunya....

salam suma...mingu depan kitorg dah start shooting utk bumper pose n raya...citer dia mengenai seorg jejaka yg kemalangan lalu hilang ingatan...dalam ingatannya hanyalah seseorg yg bernama...saonah binti tukiran parjo..apakah motif dia kemalangan? kenapakah dia hilang ingatan? mugkin hentakkan hon kereta beliau? mungkin beliau sengaja menghentakkan kepala beliau disiku beliau sendiri? siapakah saonah binti parjo itu? mak mertua belah sedara jiran angkat kakak ipar diakah? siapa tahu? mungkin dia bakal raja lawak musim luruh? korang tau?...kitorg x tau...so, kalau suma x tau...camno nak buat vcd ni? aku x tau...saksikanlah kemunculan lelaki itu...di rumah anda sendiri nanti....huwawahahahahahahahahhuwawawaahahahahahhaaaaaa...(seram x?)

Thursday, April 23, 2009

GI PWTC LAGI!!!

salam pada suma...arini aku ngan rambai akan lepak PWTC sampai ptg...so sape2 nak jumpa rambai yg ala2 emo tu...dtg la..rugi klau korang x tengok rambai emo...dark giler!!!! aku pun takut duduk sebelah dia pasal dari tadi asyik baca mentera dalam loghat kandahar...aku ingat dia kene rasuk la...ntah setan mana yg masuk dalam badan dia ni...eh!! apa jelir2 lidah kat aku ni?!! kau ingat aku ni aiskrim ke hape??

dah la malas la aku nak layan kau ni emo sgt...anyway ramai lagi kartunis yg ada kat sana...bukan aku berdua jer...( kami x gay..) dtg la ke booth MOY ramai2....kat dewan apa ntah la..naik kecut badan aku duduk kat situ...sejuk giler...aku ni duduk dalam freeze ke?

bsok ( sabtu ) adalah hari last aku kat PWTC...so, sape2 yg x sempat jumpa aku...kita jumpa tahun depan ok...kalau nak jumpa sgt aku...aku selalu ada kat dalam Masjid Negara...jumpa aku kat sana je la..
apasal korang gelak??? eh apasal aku pun nak gelak...?? humppp.......

eh rambai!!! apasal ko jilat tumit aku ni...eh apa ni!! apa ni!!!

Monday, April 20, 2009

Pesta Buku dtg lagi....bermakna...kitorg suma kene la dtg sana utk berjumpa sama ngan pembaca2 dan peminat2 Apo?...ada ke peminat??? pemunat kot??

so, datang la ramai2 bawak family saudara mara sahabat handai..ke booth kitorg no 28 kat dewan apa ntah kat bwh tu.....

dtg la ramai2 jumpa ngan kartunis idola anda..mintak sain autograf...sain check ker..baca buku sains ker..

thn ni..ada bnyak brg2 baru..macam spender kartunis baru....ketip bulu hidung baru..selamat pengantin baru....macam2 ada!!!

mari kita riuhkan booth MOY ramai2!!!!

kasik pecah laaa!!!!!

Tuesday, March 31, 2009

aku tgh demam truk...balik jer dari skudai aritu...trus tangkap tulang n badan...malam tu..ada la 20 kali aku muntah...tahap kuar angin jer...naik kejang perut aku..bukan pasal aku buat klaka..pasal aku muntah tahap lipat takraw...mungkin gembira sangat kot kat skudai tu..

kul 6 pagi aku trus g hospital...check..doktor cakap aku kene brehat...g eropah ker..g afrika ker...tenangkan jiwa...apa dia ingat aku ni sakit jiwa kerr..tp doktor tu bagus..dia layan aku walaupun dalam keadaan mamai...( mata bengkak bru bngun tdo..)

harap2 arini aku sembuh la sepenuhnya...aminn...

Thursday, March 26, 2009

arini aku akan ke utm skudai johor..fasal ada pesta menuai sijil ( konvo ) selama 3 hari...harap2 sepanjang perjalanan aku selamat...aku naik ngan azrul...dia cakap..dia nak bawak kete laju2..dah dia cakap camtu aku msuk kete je kang trus tdo...apa dia ingat kete dia f1 ker!!! bagi kaki racer cam aku ni...xde benda la...td aku cakap bagi pihak spyder...dia mmg penakut...nama jer ada club wajahanam!!! eh!!! gi jahanam laaaa!!!! apa2 pon doakan kitorg suma selamat...azrul je yang x selamat...

Sunday, March 22, 2009

aku frust giler fasal chelsea kalah aritu...bengong cam unta bukit betolllll!!!
sia2 ku korban selama ini...main cam tut!! tut!!! tuuuuuuuttt!!!! tut!..
tp xpe..chelsea.. chelsea...sea..sea..sea..sea..sea...sea..ttp mantoopppppuuutt!!!!

Friday, March 20, 2009

arini den tongah poning idea xdo..dateline 2 ari yo laie..skang muko dah macam kung fu mabuk..dah 3, 4 kali den kuar masuk toilet...pun xdo gak idea...camno nak boli evo 12??? korg koba kek den?? camno tu?? lain la kalau ado sapo2 yg nak boie kek den evo tu...den amik yo..

sonang camni la...biar den lolapkan mato jap...mano tau..idea tu dtg time den tongah lolap..??

Thursday, March 5, 2009

cendol (bukan nama sebenar) nama sebenar dia Shahrul Nizam Bin Hj Said..dilahirkan pada 19hb Jan 1979 bertempat di labour room Hospital Besar Melaka...Beliau dibesarkan dgn kehidupan yg sederhana di kawasan felda ( bapak beliau merupakan penoreh tanaman dalam kata lain Peneroka...)

Pendidikan awal beliau di Sekolah Kebangsaan Bukit Rokan Utara Negeri Sembilan... (ala dekat dgn umah beliau jerr..tu pun nak kecoh..) kemudian dgn berbekalkan kepala otak yang pintar tahap kelapan beliau melanjutkan pelajaran beliau ke peringkat langit...eh!! menengah...langit tu tinggi sangat...burung ke beliau ni...di Sekolah Menengah Rendah Agama Asahan..setelah mendapat keputusan PMR yg bagus...beliau melanjutkan pelajaran ke Maahad Ahmadi sampai Form 5..( ala sekolah seberang jalan jerr.. kecoh betul..)

selepas abis SPM ( cam x best je result beliau ni...adoii!! sakit la..main pukul2 plak...yela best ko punya result..) beliau melanjutkan lagi pelajaran ( asyik lanjut jerr...bila nak abis blajar ni...) di UiTM dgn mengikuti kursus Diploma In Banking...( ya..ya..ya.. itupun extend 1 sem...) ibu bapa beliau sgt gembira dgn keputusan beliau walaupun extend 1 sem...( nampak je gembira tp geram pasal abih duit mak bapak beliau dok menanggung masa beliau blajar dulu..)

beliau berasa amat penat skali semasa blajar..lalu mengambil keputusan utk brenti blajar trus xnak sambung lg..ke peringkat Bachelor..PHD..Master...Planet...Universe...suma tu la..
beliau bertekad utk bekerja...( tu pun lepas kene halau ngan mak beliau sruh crik keje..)
kerja pertama beliau ialah sebagai hairstylist...( tukang gunting rambut..hairstylist konon..citt!! podahh!!) walaupun beliau x suka bekerja ngan rambut ni...badan beliau yg penuh ngan rambut tu pun x tergunting..nak gunting rambut org..semasa rehat menggunting rambut...beliau membeli majalah apo? utk menghilangkan rasa boring...( sebenarnya nak ilangkan rasa lapar...duit xde nak makan...yg beli apo? tu sape sruh..) selak punya selak beliau terlihat satu artikel tentang peraduan yg dibuat oleh apo?...beliau pun try something la...bakat dah ada masa kecik2 setakat lukis pemandangan di shoping kompleks...pakai kaki je beliau buat..
buat punya buat punya buat..siap la karikatur ramli sarip...masa tu buat utk peraduan mencipta karikatur...kalau diorang ( apo? ) suruh buat kari...mmg tak terbuat la beliau.. pastu antar...eh!! eh!! menang plak...no 1 plak tu...peh!! kata beliau dalam hati...baru diorang tau bakat beliau melukis..tu baru karikatur..blom potret mistik...mau tercirit diorang...masa tgh tgok keputusan kat apo? keluaran nextnya plak diorang buat lagi praduan...cam x puas hati ngan beliau menang jerr...beliau pantang dicabar la..apa lagi...beliau buat la peraduan tu plak...melukis loose semuka...dengan talam dua muka selamba beliau buat loose semuka..siap...antar...beliau dgn kompemnya berkata kat kakak pos opis tu..." kak...kompem menang.." kakak tu pun jawab.."Gilerr!! Gilerr!! Giler!!!"

x lama lepas tu...surat sampai kat umah beliau...beliau dah agak dah mmg surat dari apo? ni.. beliau bukak surat tu..tahniah anda telah memenangi tempat ke2 dalam peraduan mencipta loose semuka...sila amik hadiah( wang tunai ) kat opis MOY..apa lagi...www.yahoo la beliau..mak bapak beliau pun tumpang gembira gak dgn kejayaan beliau...( sebenarnya nak suruh beliau belikan set sofa baru )

beliau pun ajak la kawan beliau ke subang jaya utk tuntut hadiah beliau..sesat skit pasal kawan beliau kompiden2 jer jalan kat kl tu..sampai jer opis MOY...beliau terasa teruna eh! teruja utk jumpa kartunis2 idola beliau....rambang mata beliau masa melihat kartunis2 idola beliau sampai terlanggar cleaner MOY..." apa lu buta kaler kaa?? mentang2 saya hitam..."kata cleaner kpd beliau...

tiba2 Shahrul Nizam!! kartunis petai memanggil beliau....saya abg petir...eh! abg petai!! berdengus abg Petai mendengarkan beliau memmanggilnya abg petir..tp xpe...beliau cool jerr
Petai pun menjelaskan yg beliau mmg seorg yg dicari2 selama ini utk mengisi kekosong jawatan kartunis utk dijadikan pelapis...petai cakap ..."Ko nak jadik kartunis x?..." beliau pun apa lagi "yes..i do..." " now i pronounce u..a cartoonist...syabas!!"

so, dari situ la bermulanya kerjaya beliau sebagai kartunis hingga sekarang...so diluar sana sape2 yg berbakat sila berani utk tonjolkan bakat anda!!!

Tamated.....

Sunday, March 1, 2009

salam to all muslimin n muslimat mukminin n mukminat also my peminat...not musibat or kelibat...sebenarnya...aku x tpikir langsung nak buat bolgergerrrrr ni...tapi atas hasutan, dengkian dan santauan kengkawan..maka ini la hasil pertama aku yg x seberapa ni...harap korang suma tgok2 n komen2 la apa yg patut....x kecik ati pon...( kutuk gua lebih2 makan daging lebih la lu org nanti) hehehehehee( diorg bukan tau pon aku ckp dalam ati ni...) so nanti aku akan sentiasa up to date kan aku punya blogerrgerrrr ni.....adios kampiosasss!!!!




haaa amacam blog aku??? ni bru kentut2 je...belom bau dia lg...kalau siap nanti..kentut buih korang nanti..




aku ingat nak kongsi gelap cerita serba sdikit ttg aku..camna aku bleh jadi kartunis tp tu la...masa xde...pastu aku pun x prepare apa2 yg nak dbgtau kat korang..panjang kalau aku nak cerita...pendekkan? pendekkan pun still panjang lagi...cerita tiada penghujung..( melainkan aku meninggal ) so, korang tunggu je la apa yg aku nak cerita nanti...eh kakak yg kat bus stop tu cam tak sabar je nak dgr?? ilek!! ilek!! apa pet?!! jap!! jap!! tngok...blom apa2 lagi bos dah panggil aku..hah!! beli kain kat mydeen...?? camno den nak nak koba kek kau...ok la aku ngan bos nak g mydeen beli kain...kalau ada masa n nyawa... aku smbung balik la...ok cauuuu!!! pet..nak beli kain apa ni?? kain kapan!!!!

lu kalau kacau bapak gua...gua kasik hantam sama lu punya kucing..!!! mau pinjam wang kaaa???

kejap xde kaler...magic x?