Tuesday, March 31, 2009

aku tgh demam truk...balik jer dari skudai aritu...trus tangkap tulang n badan...malam tu..ada la 20 kali aku muntah...tahap kuar angin jer...naik kejang perut aku..bukan pasal aku buat klaka..pasal aku muntah tahap lipat takraw...mungkin gembira sangat kot kat skudai tu..

kul 6 pagi aku trus g hospital...check..doktor cakap aku kene brehat...g eropah ker..g afrika ker...tenangkan jiwa...apa dia ingat aku ni sakit jiwa kerr..tp doktor tu bagus..dia layan aku walaupun dalam keadaan mamai...( mata bengkak bru bngun tdo..)

harap2 arini aku sembuh la sepenuhnya...aminn...

Thursday, March 26, 2009

arini aku akan ke utm skudai johor..fasal ada pesta menuai sijil ( konvo ) selama 3 hari...harap2 sepanjang perjalanan aku selamat...aku naik ngan azrul...dia cakap..dia nak bawak kete laju2..dah dia cakap camtu aku msuk kete je kang trus tdo...apa dia ingat kete dia f1 ker!!! bagi kaki racer cam aku ni...xde benda la...td aku cakap bagi pihak spyder...dia mmg penakut...nama jer ada club wajahanam!!! eh!!! gi jahanam laaaa!!!! apa2 pon doakan kitorg suma selamat...azrul je yang x selamat...

Sunday, March 22, 2009

aku frust giler fasal chelsea kalah aritu...bengong cam unta bukit betolllll!!!
sia2 ku korban selama ini...main cam tut!! tut!!! tuuuuuuuttt!!!! tut!..
tp xpe..chelsea.. chelsea...sea..sea..sea..sea..sea...sea..ttp mantoopppppuuutt!!!!

Friday, March 20, 2009

arini den tongah poning idea xdo..dateline 2 ari yo laie..skang muko dah macam kung fu mabuk..dah 3, 4 kali den kuar masuk toilet...pun xdo gak idea...camno nak boli evo 12??? korg koba kek den?? camno tu?? lain la kalau ado sapo2 yg nak boie kek den evo tu...den amik yo..

sonang camni la...biar den lolapkan mato jap...mano tau..idea tu dtg time den tongah lolap..??

Thursday, March 5, 2009

cendol (bukan nama sebenar) nama sebenar dia Shahrul Nizam Bin Hj Said..dilahirkan pada 19hb Jan 1979 bertempat di labour room Hospital Besar Melaka...Beliau dibesarkan dgn kehidupan yg sederhana di kawasan felda ( bapak beliau merupakan penoreh tanaman dalam kata lain Peneroka...)

Pendidikan awal beliau di Sekolah Kebangsaan Bukit Rokan Utara Negeri Sembilan... (ala dekat dgn umah beliau jerr..tu pun nak kecoh..) kemudian dgn berbekalkan kepala otak yang pintar tahap kelapan beliau melanjutkan pelajaran beliau ke peringkat langit...eh!! menengah...langit tu tinggi sangat...burung ke beliau ni...di Sekolah Menengah Rendah Agama Asahan..setelah mendapat keputusan PMR yg bagus...beliau melanjutkan pelajaran ke Maahad Ahmadi sampai Form 5..( ala sekolah seberang jalan jerr.. kecoh betul..)

selepas abis SPM ( cam x best je result beliau ni...adoii!! sakit la..main pukul2 plak...yela best ko punya result..) beliau melanjutkan lagi pelajaran ( asyik lanjut jerr...bila nak abis blajar ni...) di UiTM dgn mengikuti kursus Diploma In Banking...( ya..ya..ya.. itupun extend 1 sem...) ibu bapa beliau sgt gembira dgn keputusan beliau walaupun extend 1 sem...( nampak je gembira tp geram pasal abih duit mak bapak beliau dok menanggung masa beliau blajar dulu..)

beliau berasa amat penat skali semasa blajar..lalu mengambil keputusan utk brenti blajar trus xnak sambung lg..ke peringkat Bachelor..PHD..Master...Planet...Universe...suma tu la..
beliau bertekad utk bekerja...( tu pun lepas kene halau ngan mak beliau sruh crik keje..)
kerja pertama beliau ialah sebagai hairstylist...( tukang gunting rambut..hairstylist konon..citt!! podahh!!) walaupun beliau x suka bekerja ngan rambut ni...badan beliau yg penuh ngan rambut tu pun x tergunting..nak gunting rambut org..semasa rehat menggunting rambut...beliau membeli majalah apo? utk menghilangkan rasa boring...( sebenarnya nak ilangkan rasa lapar...duit xde nak makan...yg beli apo? tu sape sruh..) selak punya selak beliau terlihat satu artikel tentang peraduan yg dibuat oleh apo?...beliau pun try something la...bakat dah ada masa kecik2 setakat lukis pemandangan di shoping kompleks...pakai kaki je beliau buat..
buat punya buat punya buat..siap la karikatur ramli sarip...masa tu buat utk peraduan mencipta karikatur...kalau diorang ( apo? ) suruh buat kari...mmg tak terbuat la beliau.. pastu antar...eh!! eh!! menang plak...no 1 plak tu...peh!! kata beliau dalam hati...baru diorang tau bakat beliau melukis..tu baru karikatur..blom potret mistik...mau tercirit diorang...masa tgh tgok keputusan kat apo? keluaran nextnya plak diorang buat lagi praduan...cam x puas hati ngan beliau menang jerr...beliau pantang dicabar la..apa lagi...beliau buat la peraduan tu plak...melukis loose semuka...dengan talam dua muka selamba beliau buat loose semuka..siap...antar...beliau dgn kompemnya berkata kat kakak pos opis tu..." kak...kompem menang.." kakak tu pun jawab.."Gilerr!! Gilerr!! Giler!!!"

x lama lepas tu...surat sampai kat umah beliau...beliau dah agak dah mmg surat dari apo? ni.. beliau bukak surat tu..tahniah anda telah memenangi tempat ke2 dalam peraduan mencipta loose semuka...sila amik hadiah( wang tunai ) kat opis MOY..apa lagi...www.yahoo la beliau..mak bapak beliau pun tumpang gembira gak dgn kejayaan beliau...( sebenarnya nak suruh beliau belikan set sofa baru )

beliau pun ajak la kawan beliau ke subang jaya utk tuntut hadiah beliau..sesat skit pasal kawan beliau kompiden2 jer jalan kat kl tu..sampai jer opis MOY...beliau terasa teruna eh! teruja utk jumpa kartunis2 idola beliau....rambang mata beliau masa melihat kartunis2 idola beliau sampai terlanggar cleaner MOY..." apa lu buta kaler kaa?? mentang2 saya hitam..."kata cleaner kpd beliau...

tiba2 Shahrul Nizam!! kartunis petai memanggil beliau....saya abg petir...eh! abg petai!! berdengus abg Petai mendengarkan beliau memmanggilnya abg petir..tp xpe...beliau cool jerr
Petai pun menjelaskan yg beliau mmg seorg yg dicari2 selama ini utk mengisi kekosong jawatan kartunis utk dijadikan pelapis...petai cakap ..."Ko nak jadik kartunis x?..." beliau pun apa lagi "yes..i do..." " now i pronounce u..a cartoonist...syabas!!"

so, dari situ la bermulanya kerjaya beliau sebagai kartunis hingga sekarang...so diluar sana sape2 yg berbakat sila berani utk tonjolkan bakat anda!!!

Tamated.....

Sunday, March 1, 2009

salam to all muslimin n muslimat mukminin n mukminat also my peminat...not musibat or kelibat...sebenarnya...aku x tpikir langsung nak buat bolgergerrrrr ni...tapi atas hasutan, dengkian dan santauan kengkawan..maka ini la hasil pertama aku yg x seberapa ni...harap korang suma tgok2 n komen2 la apa yg patut....x kecik ati pon...( kutuk gua lebih2 makan daging lebih la lu org nanti) hehehehehee( diorg bukan tau pon aku ckp dalam ati ni...) so nanti aku akan sentiasa up to date kan aku punya blogerrgerrrr ni.....adios kampiosasss!!!!




haaa amacam blog aku??? ni bru kentut2 je...belom bau dia lg...kalau siap nanti..kentut buih korang nanti..




aku ingat nak kongsi gelap cerita serba sdikit ttg aku..camna aku bleh jadi kartunis tp tu la...masa xde...pastu aku pun x prepare apa2 yg nak dbgtau kat korang..panjang kalau aku nak cerita...pendekkan? pendekkan pun still panjang lagi...cerita tiada penghujung..( melainkan aku meninggal ) so, korang tunggu je la apa yg aku nak cerita nanti...eh kakak yg kat bus stop tu cam tak sabar je nak dgr?? ilek!! ilek!! apa pet?!! jap!! jap!! tngok...blom apa2 lagi bos dah panggil aku..hah!! beli kain kat mydeen...?? camno den nak nak koba kek kau...ok la aku ngan bos nak g mydeen beli kain...kalau ada masa n nyawa... aku smbung balik la...ok cauuuu!!! pet..nak beli kain apa ni?? kain kapan!!!!

lu kalau kacau bapak gua...gua kasik hantam sama lu punya kucing..!!! mau pinjam wang kaaa???

kejap xde kaler...magic x?